Fritidsklubben

Elever i årskurs fyra till sex erbjuds att vara på vår fritidsklubb.

På fritidsklubben kan barnen välja mellan en mängd roliga aktiviteter som till exempel sport, skapande verksamhet och praktisk teknik. Barnen har även möjlighet att arbeta med sina läxor eller bara ta det lugnt och koppla av efter dagens skolarbete.

Fritidsklubben är en strukturerad verksamhet

Skolans och fritidsklubbens personal samarbetar för att tiden på fritidsklubben ska vara trygg, rolig och givande för ditt barn. Fritidsklubben är en pedagogisk gruppverksamhet som ska stödja och stimulera ditt barns utveckling. Till skillnad från skolan kostar det pengar att ha barnet på fritidshem. Det är kommunen som bestämmer avgiftens storlek.

Öppen verksamhet betyder att förälder och inskrivet barn själva bestämmer om, när och hur ofta barnet skall vara på klubben. Vid ett tillfälle per termin är det möte för hela skolverksamheten och då stänger fritidsklubben 15:45.

Fritidsklubben på Oxhagsskolan erbjuder eftermiddagsaktiviteter för elever i årskurs 4-6 och är en så kallad öppen verksamhet. Klubben har öppet från kl. 13.50 - 16.30 samt vissa lovdagar.
På förmiddagarna är personalen inne i klasserna, vilket betyder att de träffar många av barnen under hela skoldagen.

Fritidsklubben arbetar medvetet med att utveckla och förbättra verksamheten. Allt för att barnen som tillbringar en stor del av sin fritid skall trivas där.

MÅL – Alla ska trivas och känna sig trygga inom både verksamheten och sig själv. Detta ska leda till att barnen får en bättre självkänsla och en bild av hur samhället bör se ut.

SYFTE – Att träna barnen på det sociala samarbetet och att kunna visa hänsyn till varandra genom empati etc.

METOD – Att varje dag genom olika aktiviteter, diskussioner och övningar kunna skapa dessa förutsättningar. Det inkluderar även att barnen regelbundet får ta eget ansvar.

Våra aktiviteter

Personalen har olika intressen och kompetensområden, vilket möjliggör ett brett utbud av aktiviteter. Verksamheten bedrivs ofta utomhus eller i gymnastiksalen där barnen aktiveras med olika lekar och gemensamma aktiviteter. Under loven, om vädret tillåter, går klubben till skogen eller parken och grillar.​

Aktiviteterna är många och det finns alltid något att göra, här är några exempel på vad fritidsklubben gör:

Pyssel: makramèband, pärlplattor, halsband och armband med olika pärlor
Bild: vattenfärger, tuschpennor och vanliga färgpennor
Dans: dansstopp, danstävlingar och röris
Uteaktiviteter: fotboll, basket, hopprep, fria aktiviteter, samt andra lekar och grillning
Husbyhallen: fotboll, basket, killerboll, spökboll och skepp-hav-land
Lekhallen: fri aktivitet, fotbollsturneringar, basketturneringar, dans, frisbeematcher, bandy med mera

Traditioner: klubben anordnar bland annat halloween, jul och påskfester.

torsdag, oktober 3, 2019 - 14:04