Fritidsklubb

För eleverna i årskurs fyra till och med sex finns fritidsklubben.

Ditt barn kan gå på vår fritidsklubb. Skolans och fritidsklubbens personal samarbetar för att tiden på fritidshemmet ska vara trygg, rolig och givande för ditt barn. Fritidsklubben är en pedagogisk gruppverksamhet som ska stödja och stimulera elevers utveckling. Till skillnad från skolan kostar det pengar att ha barnet på fritidshem. Det är kommunen som bestämmer avgiftens storlek.

Här kan barnen välja mellan en mängd roliga aktiviteter så som sport, skapande verksamhet och praktisk teknik. Eleverna har även möjlighet att arbeta med sina läxor eller bara ta det lugnt och koppla av efter dagens skolarbete.

Fritidsklubben på Oxhagsskolan erbjuder eftermiddagsaktiviteter för elever i årskurs 4-6 och är en så kallad öppen verksamhet. Klubben har öppet från kl. 13.50 - 16.30 samt vissa lovdagar.

Öppen verksamhet betyder att förälder och inskriven elev själva bestämmer om, när och hur ofta eleven skall vara på klubben. När man är där så är det självklart att man säger hej när man kommer och hejdå när man går. Vid ett tillfälle per termin är det APT-möte då stänger fritidsklubben 15:45.

På klubben har eleverna möjlighet till att spela fotboll, pingis, basket, rita, spela kort eller något sällskapsspel.

Verksamheten bedrivs ofta utomhus och aktiverar eleverna med lekar.

Skolans gymnastiksal står dessutom till förfogande en gång i veckan.

Aktiviteterna är många och det finns alltid något att göra, om så bara sitta och ta det lugnt och prata, läsa en god bok eller en spännande tidning.

Traditioner: klubben anordnar halloween, jul och påskfester, mycket populära och uppskattade evenemang.

På förmiddagarna är personalen inne i klasserna, vilket betyder att de träffar många av eleverna under hela skoldagen.

Verksamhetens mål, syfte och metod

På Fritidsklubben arbetar vi medvetet utifrån att utveckla och förbättra verksamheten. Allt för att eleverna som tillbringar en stor del av sin fritid skall trivas här!

MÅL – Alla ska trivas och känna sig trygga inom både verksamheten och sig själv. Detta ska leda till att eleverna får en bättre självkänsla och en bild av hur övriga samhället bör se ut.

SYFTE – Att träna eleverna på det sociala samarbetet och att kunna visa hänsyn till varandra genom empati etc.

METOD – Att varje dag genom olika aktiviteter, diskussioner och övningar kunna skapa dessa förutsättningar. Detta inkluderar även att eleverna vid varierade tillfällen får visa eget ansvar.

Fritidsklubben är en strukturerad verksamhet.

Syftet är att få fritidsklubben att fungera smidigt och effektivt. Med 65 medlemmar är detta en nödvändighet. Varje vecka erbjuder vi återkommande aktiviteter, exempelvis fotboll, pyssel, spel och olika lekar. I personalgruppen finns olika intressen och kunskapsområden, vilket möjliggör ett brett utbud av aktiviteter.

Under loven, om vädret tillåter, går klubben till skogen eller parken och grillar.

Våra aktiviteter.

Pyssel: makramèband, pärlplattor, halsband och armband med olika pärlor.
Bild: vi använder vattenfärger, tuschpennor och vanliga färgpennor. T.ex. målas eller ritas det spöken eller pumpor inför Halloween.
Dans: dansstopp, danstävlingar och röris.
Uteaktiviteter: fotboll, basket, hopprep, fria aktiviteter, grilla samt andra lekar.
Husbyhallen: klubben använder sig av den stora Husbyhallen där vi kan spela fotboll, basket, killerboll, spökboll och skepp-hav-land.
Lekhallen: i lekhallen har eleverna fri aktivitet, fotbollsturneringar, basketturneringar, dans, frisbeematcher, bandy och andra sporter.

onsdag, januari 17, 2018 - 13:50