Anmäl frånvaro via SMS

Från och med nu kan ni föräldrar anmäla era barns frånvaro via SMS till skolan.
Denna SMS-tjänst är en del av Stockholms stads informationssystem Skolwebben. Skolwebben är en säker informationskanal som används för att förbättra kommunikation och information mellan skola och hem.
Skolans mål är att på sikt även använda oss av övriga funktioner som Skolwebben erbjuder. Dessa är bland annat att:
• se schema
• kontakta läraren (via e-post eller snabbmeddelande)
•  ta del av skriftliga omdömen
• läsa individuella utvecklingsplaner
• anmäla frånvaro
• se och ta del av registrerad frånvaro
• få hjälp med skolarbetet via länkarkiv på Stockholms skolwebb, till exempel till Nationalencyklopedin och Alex författarlexikon.

För att få tillgång till SMS-tjänsten behöver ni logga in på Skolwebben en gång och anmäla ert telefonnummer. För att göra detta behöver ni en e-legitimation eller ett bank-id (kan skaffas från er bank).
Möjligheten finns även att lämna ert telefonnummer till skolans expedition. De hjälper då till med att lägga in det i Skolwebben.
Vid inloggningsproblem till skolwebben så finns en medborgarsupport .
Stockholms medborgarsupport
E-post: e-support@stockholm.se
I viss utsträckning kan ni även vända er till skolan för support, för detta ändamål har vi denna epost adress it-supportoxhagsskolan@stockholm.se som ni kan använda.

Läs mer om skolwebben.

Kategorier: